• Eredmények hirdetése
    38. Magyar Sajtófotó Pályázat
A MÚOSZ Fotóriporterek Szakosztálya 2020. január 27-én, hétfőn, 13.30-kor hirdeti ki a 38. Magyar Sajtófotó Pályázat eredményeit a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban.

A nemzetközi zsűri, amelynek tagjai közt az idén igazi hírességek vannak, a Capa Központban 2020. január 24-26 között - a díjazás utolsó szakaszát kivéve - nyilvános, illetve online közvetítés során bírálja el a beérkezett pályaműveket. Az eredmény - a MÚOSZ Nagydíja és az André Kertész nagydíj győzteseinek kivételével - sajtótájékoztató keretében válik nyilvánossá.

A zsűri tagjai: Szlukovényi Tamás (elnök), a Toronto/London székhelyű Archive of Modern Conflict kurátora, a Reuters volt globális fotó főszerkesztője; Ron Haviv Emmy-díjra jelölt fotóriporter, a New York-i i székhelyű VII Photo Agency alapító tagja, dokumentarista fotográfus; João Silva, Portugál születésű, a Dél-afrikai Köztársaságban élő, háborús fotóriporter, a New York Times fotóriportere, Daniela Mrazkova cseh szakíró, újságíró, kurátor, többszöri zsűritagja a World Press Photo, illetve a Pictures of The Year pályázatoknak. a New York Times, Stiller Ákos fotóriporter, a National Geographic,a CNN, a Spiegel, a Stern és más világlapok tudósítója.

A díjak átadása, a nagydíjak nyilvánosságra hozatala 2020. április 16-án, a Magyar Sajtófotó Kiállítás ünnepélyes megnyitóján, a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban lesz. Itt jelentik be a MÚOSZ Nagydíja és az André Kertész nagydíj győzteseinek nevét is.

Bánkuti András, a MÚOSZ Fotóriporterek Szakosztályának elnöke

Szigeti Tamás, a kiállítás kurátora, a MÚOSZ Fotóriporterek Szakosztályának titkára

 

Sajtókapcsolatok:
Kubik Elvira
iroda@kubikelvira.com
+36 20 916 3206

Támogatók és díjfelajánlók

Magyar Újságírók Országos Szövetsége
Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ
FujiFilm
Contest made easy
CEWE Fotószolgálat
SPAR
hvg
Canon
Emberi Erőforrások Minisztériuma
Olympus
Ringler Axel Springer
VitaPlus