• Eredmények hirdetése
    38. Magyar Sajtófotó Pályázat
A MÚOSZ Fotóriporterek Szakosztálya 2020. január 27-én, hétfőn, 13.30-kor hirdeti ki a 38. Magyar Sajtófotó Pályázat eredményeit a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban.

A nemzetközi zsűri, amelynek tagjai közt az idén igazi hírességek vannak, a Capa Központban 2020. január 24-26 között - a díjazás utolsó szakaszát kivéve - nyilvános, illetve online közvetítés során bírálja el a beérkezett pályaműveket. Az eredmény - a MÚOSZ Nagydíja és az André Kertész nagydíj győzteseinek kivételével - sajtótájékoztató keretében válik nyilvánossá.

A zsűri tagjai: Szlukovényi Tamás (elnök), a Toronto/London székhelyű Archive of Modern Conflict kurátora, a Reuters volt globális fotó főszerkesztője; Ron Haviv Emmy-díjra jelölt fotóriporter, a New York-i i székhelyű VII Photo Agency alapító tagja, dokumentarista fotográfus; João Silva, Portugál születésű, a Dél-afrikai Köztársaságban élő, háborús fotóriporter, a New York Times fotóriportere, Daniela Mrazkova cseh szakíró, újságíró, kurátor, többszöri zsűritagja a World Press Photo, illetve a Pictures of The Year pályázatoknak. a New York Times, Stiller Ákos fotóriporter, a National Geographic,a CNN, a Spiegel, a Stern és más világlapok tudósítója.

A díjak átadása, a nagydíjak nyilvánosságra hozatala 2020. április 16-án, a Magyar Sajtófotó Kiállítás ünnepélyes megnyitóján, a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban lesz. Itt jelentik be a MÚOSZ Nagydíja és az André Kertész nagydíj győzteseinek nevét is.

Bánkuti András, a MÚOSZ Fotóriporterek Szakosztályának elnöke

Szigeti Tamás, a kiállítás kurátora, a MÚOSZ Fotóriporterek Szakosztályának titkára

 

Sajtókapcsolatok:
Kubik Elvira
iroda@kubikelvira.com
+36 20 916 3206

Támogatók és díjfelajánlók

Magyar Újságírók Országos Szövetsége
Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ
FujiFilm
Contest made easy
CEWE Fotószolgálat
SPAR
hvg
RTL Klub